Ljepota lažnog sjaja
Izložba
"Ljepota lažnog sjaja" - izložba krivotvorenih umjetnina iz zbirke Muzeja policije

Izložbom krivotvorenih umjetnina pod nazivom “Ljepota lažnog sjaja“ iz Kriminalističke zbirke Muzeja policije želi se upozoriti na beskrupuloznost crnog tržišta koje u utrci za zaradom ne preže od prijevara dobronamjernih i neupućenih kupaca.

free entrance
L4 — Multifunkcionalna dvorana 4
Više
Dubrovnik, A Scarred City
„Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“

Izložba „Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“ otvorena je 1. listopada 2019. godine, povodom obilježavanja 28. obljetnice početka napada na Dubrovnik.

20 kn
L2 — Multifunkcionalna dvorana 2
Više
Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu
Izložba
Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn

Izložbom ‘Mirko Ilić – Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn’ kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba, koja se otvara u Lazaretima 17. kolovoza 2019.

slobodan ulaz /free entrance
L4 — Multifunkcionalna dvorana 4
-
Više
Linđovi koncerti
Koncert
Linđov koncert

Od 25. kolovoza svakog utorka i petka u 21:30h možete uživati u koncertima Linđa u Lazaretima.

120 kn
L6 — Linđo
Više

Home

Partneri

Grad Dubrovnik nositelj je projekta "Lazareti-kreativna četvrt Dubrovnika", ali projekt ne bi imao nikakve šanse za uspjeh bez kvalitetnih partnera, s kojima je ostvarena odlična suradnja.

Art radionica Lazareti, kao nezavisna umjetnička inicijativa djeluje od 1988. godine te se do danas razvila u stabilnu organizaciju s cjelogodišnjim umjetničkim i edukativnim programima. Jasnom definicijom programa i odlučnošću da se kritički bavi suvremenom umjetnošću i njezinom interakcijom s političkim, socijalnim, globalnim i lokalnim pitanjima, ARL je s godinama postala nezavisni kulturni centar poznat i izvan Dubrovnika. U sklopu Projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ Art radionica Lazareti pokrenula je organiziranje škole fotografije za djecu i mlade te programa ljetnog art-kina u Lazaretima s ciljem što kvalitetnije edukacije mladih naraštaja.
Posjeti web
Udruga DEŠA - Dubrovnik osnovana je u Dubrovniku 1993. godine s ciljem pomoći ženama žrtvama rata i njihovim obiteljima. Danas ''Deša'' svojim djelovanjem doprinosi kvalitetnijem životu u zajednici, pokrećući pozitivne promjene kroz programe osmišljene kao odgovor na potrebe zajednice, zasnovane na prepoznavanju i očuvanju izvornih prirodnih i kulturnih vrijednosti, izgradnji kapaciteta različitih dionika, većem uključivanju socijalno osjetljivih skupina u održivi razvoj zajednice, zagovaranju građanske odgovornosti i rodne ravnopravnosti. Kroz projekt „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ DEŠA je organizirala radionice starih vještina i znanja koja su dio našega identiteta i stila života naših predaka. Održavanje ovih radionica nastavit će se u Lazaretima i nakon završetka projekta, nudeći posjetiteljima autohtonost i izvornost doživljaja Dubrovnika.
Posjeti web
Društveno poduzeće Deša Pro d.o.o. osnovano je 2012. godine, a osnovala ga je Udruga DEŠA - Dubrovnik. Svi njihovi proizvodi rezultat su organiziranih stručnih radionica, a s ciljem poticanja i promidžbe društvenoga poduzetništva. Kroz svoju djelatnost tvrtka pridonosi otvaranju novih radnih mjesta na temeljima eko-socijalne ekonomije, posebice za socijalno isključene kategorije, koristeći lokalne resurse na principima održivoga razvoja. Kroz projekt „Lazareti- kreativna četvrt Dubrovnika“ kreirana je linija prirodne kozmetike visoke kvalitete, bazirana na aromatičnom bilju našega podneblja.
Posjeti web
Studentski teatar Lero, osnovan je u Dubrovniku 1968. godine baštineći poticajnu i inspirativnu stoljetnu dubrovačku povijest kazališnih družina. Izborivši svojim kontinuitetom i uvijek novim izazovima i umjetničkim avanturama posebno mjesto u hrvatskom kazališnom prostoru, ''Lero'' iznova prilagođava svoj teatarski rukopis, želeći se razlikovati od etablirane kazališne ponude, nastojeći biti drugačiji, ali uvijek jednako svoj i prepoznatljiv. Studentski teatar ''Lero'' i u budućnosti planira slijediti svoj prepoznatljiv i afirmirani kazališni trag, predstavljajući i prikazujući predstave koje su u dosluhu sa ''lerovskom'' scenskom poetikom istraživačkog i alternativnog teatarskog izazova. U sklopu projekta "Lazareti-kreativna četvrt Dubrovnika" Lero je dobio novoopremljenu pozornicu i gledalište te postavio novu predstavu
Posjeti web
Folklorni ansambl Linđo, već više pet desetljeća sinonim je za profesionalno i umjetnički interpretiran folklor u zemlji i svijetu. Vrijednost ovog folkornog ansambla ogleda se u činjenici da je svojim djelovanjem probudio zanimanje za tradicijsku kulturu i folklor, kako bismo sve što smo obnovili i prikupili od naše kulturne baštine i običaja zauvijek otrgnuli od zaborava i prolaznosti vremena. Linđo posjeduje preko 400 kompleta narodnih nošnji, od kojih su neki stari i preko sto godina. Zahvaljujući projektu „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“, Linđo je nabavio nove nošnje i u svoj program uvrstio novu koreografiju plesa „Podravski svati“ te će kroz postavljanje novog virtualnog muzeja pridonijeti promociji nematerijalne kulturne baštine i edukaciji mladih.
Posjeti web
Poduzeće "Artur Sebastian design" koje je osnovano 1999. godine nositelj je brojnih prestižnih gradskih priznanja, poput naslova tradicijskog obrta za izradu karnevalskih maski i kostima, kao i nagrade za poduzetništvo Grada Dubrovnika "Krila". Već godinama njeguje raznoliki kulturni program, kojim nastoji predstaviti „autentični Dubrovnik i njegovo nasljeđe''. Osim bogatog godišnjeg izložbenog programa, svake godine aktivno je prisutna i na karnevalskim svečanostima u Gradu. U ovom programu sudjeluje s projektom 6 paravana oslikanih karnevalskim temama, art radionicom za izradu maski i izradom kataloga s temom karnevala.
arturgallery@hotmail.com


Udruga DART, osnovana je 2006. godine s ciljem očuvanja eko i kulturne baštine, kao i tradicijskih umjetnosti i obrta, odgoja i obrazovanja na području likovne kulture kroz organizaciju art radionica, izložbi, gostovanja, manifestacija, predavanja i javnih istupa u renesansnim kostimima unutar i izvan karnevalskih događanja. Cilj Udruge je povezati građane i posjetitelje Dubrovnika u raznovrsnim programima kao doprinos obogaćenju života zajednice i kulturne ponude Dubrovnika. Kao partner u programu Lazareta prijavljuje programe vezane za izradu karnevalskih kostima i organizaciju javnih nastupa i art radionica.
udrugadart@gmail.com
Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. je stručna, neprofitna organizacija sa svojstvom pravnog tijela, stvorena kao osnova za znatniju podršku, kako malim i srednjim poduzetnicima, tako i ukupnom ekonomskom, društvenom i kulturnom razvoju Grada Dubrovnika. Agencija svojim aktivnostima predstavlja sponu između Grada i ostalih institucija i organizacija značajnih u davanju podrške lokalnom razvoju, a primarni fokus djelovanja Agencije je priprema i provedba projekata financiranih iz europskih fondova i programa. DURA na projektu „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ pruža partnerima podršku u provedbi.
Posjeti web
Turistička zajednica grada Dubrovnika sustavno radi na poticanju, unaprjeđivanju i promicanju izvornih vrijednosti destinacije, organiziranju različitih događanja koja pridonose obogaćivanju turističke ponude Dubrovnika, unaprjeđivanju turističkog okružja i zaštite čovjekova okoliša te poticanju i pomaganju razvoja turizma u mjestima koja nisu turistički razvijena. U okviru TZ grada Dubrovnika djeluje i Kongresni ured Dubrovnik, s ulogom podrške organizatorima poslovnih putovanja i promocije destinacije kao kongresnog i incentive odredišta. TZ grada Dubrovnika podupire marketinške aktivnosti EU projekta ''Lazareti-kreativna četvrt Dubrovnika''.
Posjeti web
Zavod za obnovu Dubrovnika jedinstvena je ustanova ovog tipa u Republici Hrvatskoj, koja posebno skrbi o spomeničkoj baštini grada Dubrovnika. Osnovan je 1979. godine nakon katastrofalnoga potresa koji je pogodio Dubrovnik, a iznimno važnu ulogu odigrao je i u poslijeratnoj obnovi Grada devedesetih godina prošlog stoljeća. Stečena iskustva Zavod uspješno implementira kroz programe sustavne zaštite od potresa unutar povijesne jezgre te realizira brojne kapitalne projekte obnove kulturne baštine. Danas Zavod, između ostalog, ima ulogu koja odgovara novim izazovima i identificiranim problemima. Bavi se terenskim istraživanjima, izradama studija i podloga, kao bazama za kvalitetnu izradu Plana upravljanja povijesnom jezgrom.
Posjeti web