Ljepota lažnog sjaja
Izložba
"Ljepota lažnog sjaja" - izložba krivotvorenih umjetnina iz zbirke Muzeja policije

Izložbom krivotvorenih umjetnina pod nazivom “Ljepota lažnog sjaja“ iz Kriminalističke zbirke Muzeja policije želi se upozoriti na beskrupuloznost crnog tržišta koje u utrci za zaradom ne preže od prijevara dobronamjernih i neupućenih kupaca.

free entrance
L4 — Multifunkcionalna dvorana 4
Više
Dubrovnik, A Scarred City
„Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“

Izložba „Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“ otvorena je 1. listopada 2019. godine, povodom obilježavanja 28. obljetnice početka napada na Dubrovnik.

20 kn
L2 — Multifunkcionalna dvorana 2
Više
Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu
Izložba
Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn

Izložbom ‘Mirko Ilić – Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn’ kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba, koja se otvara u Lazaretima 17. kolovoza 2019.

slobodan ulaz /free entrance
L4 — Multifunkcionalna dvorana 4
-
Više
Linđovi koncerti
Koncert
Linđov koncert

Od 25. kolovoza svakog utorka i petka u 21:30h možete uživati u koncertima Linđa u Lazaretima.

120 kn
L6 — Linđo
Više

Home

Izložba

Izložba "Ljepota Tajvana"

Pei-Chen Hsieh „Run“ („Bijeg“)

Detalji događaja

24/09/2019
- 27/09/2019
19:00
svaki dan od 11 do 19h
L3 - Dnevni boravak s knjižnicom
Slobodan ulaz
Pozivamo Vas na otvaranje izložbe naziva 'Ljepota Tajvana' u prostoru treće lađe Lazareta ovog utorka, 24. rujna 2019., u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 27. rujna 2019., svakog dana od 11 do 19 sati. Ulaz je slobodan. Radujemo se Vašem dolasku!

Bogata povijest Tajvana i njegove prirodne ljepote poslužili su kao inspiracija za izložbu kojom se predstavlja četrnaest profesionalnih likovnih umjetnika ove daleke zemlje koji u svom radu spajaju prizore iz krajolika i života ljudi tipične za Tajvan s tehnikama i likovnim rješenjima zapadne umjetnosti i na taj način povezuju dvije zemljopisno udaljene kulture.

Izložbu će otvoriti tajvanski kustos i veliki promotor tajvanske umjetnosti širom svijeta, gospodin Huan Su. On je zamislio ovu putujuću izložbu kao sredstvo međusobnog upoznavanja različitih umjetničkih tradicija i uspostavljanja kulturnih i kreativnih veza te susreta Tajvana s ostalim državama svijeta.

Radovi su većinom izrađeni u tehnici ulja i akrila na platnu, dok tematikom i motivima oslikavaju umjetničko viđenje različitih aspekata života na Tajvanu.

Pretražite događaje