Ljepota lažnog sjaja
Izložba
"Ljepota lažnog sjaja" - izložba krivotvorenih umjetnina iz zbirke Muzeja policije

Izložbom krivotvorenih umjetnina pod nazivom “Ljepota lažnog sjaja“ iz Kriminalističke zbirke Muzeja policije želi se upozoriti na beskrupuloznost crnog tržišta koje u utrci za zaradom ne preže od prijevara dobronamjernih i neupućenih kupaca.

free entrance
L4 — Multifunkcionalna dvorana 4
Više
Dubrovnik, A Scarred City
„Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“

Izložba „Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. – 2000.“ otvorena je 1. listopada 2019. godine, povodom obilježavanja 28. obljetnice početka napada na Dubrovnik.

20 kn
L2 — Multifunkcionalna dvorana 2
Više
Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu
Izložba
Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn

Izložbom ‘Mirko Ilić – Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn’ kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba, koja se otvara u Lazaretima 17. kolovoza 2019.

slobodan ulaz /free entrance
L4 — Multifunkcionalna dvorana 4
-
Više
Linđovi koncerti
Koncert
Linđov koncert

Od 25. kolovoza svakog utorka i petka u 21:30h možete uživati u koncertima Linđa u Lazaretima.

120 kn
L6 — Linđo
Više

Home

Preuzimanja

Kroz EU projekt“Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ financirana je izrada više informativnih publikacija, filmova i aplikacija koje ovdje možete besplatno preuzeti.

Lazareti once
Audio vodič
Za šetnju kroz povijest Lazareta koristite naš audio vodič!
Monografija
Monografija LAZARETI U DUBROVNIKU Početak karantenske službe u Europi
Kako Lazareti nisu dovoljno istraženi i kako ne postoji publikacija koja bi objedinjavala dosadašnje spoznaje o njima, tijekom kreiranja projektnog prijedloga nametnula se ideja o izradi adekvatne monografi je, pa je i ona implementirana u projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika. Monografi jom se nastojalo okupiti autore koji su kroz svoje dosadašnje profesionalno djelovanje proučavali Lazarete na lokalnoj, ali i na međunarodnoj razini. Rezultati koje donosimo u ovoj knjizi nude okvirnu sliku o prošlosti Lazareta, donose brojne nove i značajne detalje, ali i obvezuju na buduća istraživanja, osobito na povijesna i arheološka. Naime, pri nedavnim arheološkim istraživanjima u dvorištu između 7. i 8. lađe otkriven je povijesni pločnik, pod njim cisterna za sakupljanje kišnice (gustijerna), ali i manji dijelovi starijih zidnih struktura koje, zbog ograničenog zahvata, nisu vremenski i funkcionalno određene. Otkrića tijekom građevinske obnove i novi istraživački rezultati objedinjeni u monografi ji Lazareti u Dubrovniku. Početak karantenske službe u Europi, nesumnjivo predstavljaju dodatnu vrijednost čitavog projekta.